Peutercursus

Peuter Cursus de Klank Speeltuin


Het VioolLab heeft een unieke peuter cursus: de Klank Speeltuin. Kinderen vanaf 2 jaar kunnen al op vioolles komen. Deze bijzondere methode voor de cursus werd speciaal voor Het VioolLab ontwikkeld door Miriam Veeger.


Onderzoek heeft uitgewezen dat muziekles slim maakt. Maar dat geldt helaas niet voor de meeste cursussen die worden aangeboden. In die cursussen worden kinderen bezig gehouden met eenvoudige liedjes en klapspelletjes waarbij noch creativiteit noch motoriek noch cognitie bevorderd worden.

De unieke methode, die Het VioolLab als enige in Nederland geeft, is speels, uitdagend en hoogwaardig en is voor de allerjongste leerlingen. Bij ons is een peuter een volwaardige leerling die geen bezigheidstherapie krijgt maar wordt uitgedaagd en alle kansen krijgt zijn of haar muzikaliteit en creativiteit te ontwikkelen!


Aan de hand van maandelijkse thema's krijgen de leerlingen gehoortraining, ritmische vaardigheden en natuurlijk leren ze vioolspelen. Plezier staat voorop en al spelend leren onze kleintjes samenwerken, samenspelen en muziek maken!


Dankzij onze methode hebben de leerlingen van 3 jaar vaardigheden op het gebied van taal en motoriek die normaliter pas op de basisschool geleerd worden.


De methode is uitermate geschikt voor jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong maar plezier staat natuurlijk voorop!
De Klank Speeltuin is bedoeld voor kinderen van twee tot vier jaar.  Tijdens deze cursus spelen de leerlingen niet alleen viool maar de kinderen zingen en leren improviseren. Ook wordt er gedanst en worden op speelse wijze muziektermen aangeleerd.


In groepjes krijgen de kinderen les. De duur van de les is afhankelijk van de grootte van de groep. Een groepje bestaat uit maximaal vier kinderen. De peutercursus wordt gegeven door Renée Brunt. Zij is speciaal opgeleid voor het geven van cursussen aan peuters en kleuters door Miriam Veeger zelf. In Groningen worden de lessen gegeven door Anna Badalian.


Een les kost 9,75 euro. Inclusief toegang tot onze digitale webomgeving met oefeningen, leerstof, muziek en spelletjes. Kijk alles wat er in de les besproken is nog eens rustig door en maak muziek samen met uw kind.


Alle rechten voor de cursus zijn voorbehouden aan het VioolLab. De inhoud mag niet zonder toestemming door derden gebruikt worden!

Contact:


Kantooradres:

Westerdorpsstraat 26

3871AX Hoevelaken


E-mail:

admin@vioollab.eu


Telefoon:

Administratie: 06-38147979


Website:

www.vioollab.eu


Docenten:

Gabriel Hernández Dionis

Rolf Buijs

Mariana Pinto

Het Laatste Nieuws:


Pop viool bij Het VioolLab!

Wist je dat je bij Het VioolLab nu ook terecht kunt voor popviool, jazzviool en elektrische viool! Schrijf je snel in!


Talent Academy

Het VioolLab is gestart met een nieuwe talent-opleiding voor violisten met passie en ambitie! Inschrijven kan nu!


Nieuwe Locatie Amsterdam!

Sinds 1 april kan iedereen ook terecht op onze nieuwe locatie in Amsterdam aan  de Eerste Nassaustraat 25-1.

Leslocaties:


Amersfoort

  Centrum:

- Nieuwe Kerk Leusderweg 110

- Pothstraat 16


  Vathorst:

- Straat van Corsica 129 B


Amsterdam

- Eerste Nassaustraat 25-1


Bussum

- De Genestetlaan 3a


Hoevelaken

- Westerdorpsstraat 26
© Het VioolLab 2020