Rolf Buijs

In 1995 won Rolf Buijs de derde prijs van het Eerste Internationale Concours voor Jonge Dirigenten Lovro Matacic in Zagreb. Al tijdens zijn studietijd ontplooide hij veel directiewerkzaamheden bij verscheidene studenten en jeugdorkesten.


Op dit moment staat het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO) onder zijn vaste leiding. Naast zijn directiewerkzaamheden voltooide Rolf Buijs zijn opleiding tot Trainer/Coach bij Blankesteijn&Partners en geeft hij trainingen waarbij hij zijn ervaringen als musicus inzet.


Rolf geeft ook de workshop "Klank, Houding en Beweging" aan orkesten.


Bij Het VioolLab neemt Rolf de lessen klassiek viool voor zijn rekening. Rolf geeft les in Amersfoort (Vathorst.).

Rolf Buijs

VioolLab Amersfoort

Wie kent hem niet. Rolf is als dirigent van het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO) een bekend gezicht in de Keistad. Rolf is ook actief als docent bij Het VioolLab.


Rolf startte zijn muzikale loopbaan op jeugdige leeftijd als violist en maakte vanaf zijn tiende deel uit van orkesten. In 1987 stapte hij over naar orkestdirectie aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie van Beek.


Na zijn afstuderen in 1991 volgde Rolf masterclasses bij Tsung Yeh, Yorma Panula, Victor Feldbrill, Peter Ev, Sir Edwards Downes, Valery Gergiev en Ilja Moesin.