Veelgestelde Vragen

Any Questions??

Hoewel de website natuurlijk al veel informatie bevat kunnen we ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Daarom hebben we alle veelgestelde vragen en de antwoorden nog eens op een rij gezet.Vrij Veel Gestelde Vragen:


Zit ik bij Het VioolLab vast aan een jaarcontract?

        Nee. In tegenstelling tot veel andere muziekscholen hanteert het vioolLab geen jaarcontracten. Je     

koopt lessen in per serie van tien stuks. Andere series zijn in overleg mogelijk.

Kan ik na een serie van tien lessen gewoon weer stoppen?

Ja. Na afloop van een serie kun je gewoon stoppen. Je zit nergens aan vast.

Wat moet ik doen als ik ziek ben?

        Wanneer je ziek bent moet je dat 48 uur van te voren schriftelijk melden aan de administratie.

Blijft mijn les staan als ik ziek ben?

         Ja. Wanneer je ziek bent schuift je les gewoon door naar de volgende week.   

Hoe lang blijven mijn ingekochte lessen geldig.

         De lessen blijven een jaar geldig. Je kunt tussendoor dus altijd een tijdje stoppen.

Wat is een strippenkaart?

Wanneer je tien lessen inkoopt krijg je een zogenaamde strippenkaart. Deze kaart bevat tien lessen en wordt alleen gebruikt als je daadwerkelijk op les bent geweest. Je neemt de lessen dus af wanneer het jou uitkomt. Wel is het belangrijk om minimaal 48 uur van te voren af te zeggen.

Kan ik ook minder lessen inkopen?

Ja. Hoewel het gebruikelijk is om tien lessen in te kopen is het in overleg met de administratie ook mogelijk om minder lessen in te kopen. Ook een les cadeau geven aan iemand behoort tot de mogelijkheden.

Moet ik mijn lessen vooruit betalen?

Ja. De lessen worden ingekocht per tien stuks en moeten vooruit betaald worden.

Kan ik mijn geld terugkrijgen als ik eerder stop?

Nee. Wanneer je betaald hebt voor tien lessen en bijvoorbeeld stopt na zeven lessen worden de resterende drie lessen niet geretourneerd.

Is de huurprijs van een viool inbegrepen in de lesprijs?

Nee. Bij Het VioolLab zit de huur van het instrument niet inbegrepen bij de prijs. Het VioolLab heeft er bewust voor gekozen om alleen te werken met kwalitatief hoogstaande instrumenten. Deze instrumenten worden geleverd door erkende en gecertificeerde vioolbouwers. Hierdoor ben je er van verzekerd dat jijzelf of je kind speelt op een goede viool met een mooie klank. Wanneer je kiest voor een muziekschool die werkt met een all-inclusive prijs krijg je vaak te maken met kwalitatief zeer slechte violen!

Als ik mijn kind afmeldt op de dag van de les, schuift de les dan ook op?

Nee. Wanneer de leerling op de dag van de les zelf of de dag ervoor wordt afgemeld dan moeten wij helaas kosten in rekening brengen.

Krijg ik altijd les van dezelfde leraar?

Ja. In principe krijgt iedere leerling les van dezelfde leraar of lerares binnen een seizoen. Het kan wel gebeuren dat er soms lessen worden overgenomen door ziekte of absentie.

Hoe vaak mag ik afzeggen?

Tijdens een serie van tien lessen kun je twee maal afzeggen in verband met ziekte of een andere reden zoals een schoolreisje of familiefeest. Zeg je meer dan twee keer af gedurende dezelfde reeks lessen dan moeten wij kosten in rekening brengen.Staat je vraag hier niet bij, vul dan het contactformulier in en wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.