Judith Döhn

Middels verschillende effect pedals en nieuwe speeltechnieken produceert ze met haar viool rijke geluidstapijten, begeleidingen met veel groove en schrille rauwe tonen en melodieën. Zo gebruikt ze haar instrument op alle mogelijke manieren in zowel pop- reggae-, wereld- als in klassieke muziek. Tijdens haar studie kreeg ze les bij jazz violist Michael Gustorff, Jasper LeClerq en contrabassist Dion Nijland. Daarnaast volgde ze masterclasses bij Adam Baldych, Casey Driessen en Jean-Luc Ponty.

 

Judith’s muzikale focus ligt bij het werk binnen verschillende kunstdisciplines. Tot op heden schrijft en speelt ze muziek voor dans, theater en interdisciplinaire voorstellingen. In juli 2016 behaalde zij haar “bachelor of music” aan het ArtEZ Jazz&Pop conservatorium te Arnhem.

 

Van 2015 tot 2016 werkte zij als muzikant, componiste en performer bij dansgezelschap Club Guy & Roni’s Poetic Disasters Club. Daarnaast is ze violiste van het theatraal muzikale Duo WAS ES IST en werkte veel samen met theatercollectief AFGEFACKT en modelabel Maison the Faux. Judith is lid van het interdisciplinaire kunstenaarscollectief ZUHAUSE..

 

Naast haar uitvoerend werk is lesgeven een grote passie van haar en geeft ze al 5 jaar les aan privé leerlingen.

 

Zij verzorgt improvisatie workshops voor klassiek geschoolde docenten, jongeren en kinderen.

 

Ze werkte ook als bandcoach voor het Jazz en Pop vooropleiding op ArtEZ Arnhem.

 

Judith Döhn

Special Projects

Judith Döhn (1990) is geboren in Dresden. Op zesjarige leeftijd volgde zij haar eerste klassieke vioolles bij Franziska Graefe aan het Heinrich-Schütz Conservatorium Dresden.

 

Nadat ze in 2009 haar Gymnasium diploma behaalde reisde zij naar Mexico om één jaar in een weeshuis te werken. De viool bleef thuis. Geïnspireerd door deze ervaring verhuisde Judith naar Berlijn en studeerde sociaal maatschappelijk werk. Haar liefde en grote passie voor muziek liet haar uiteindelijk in 2012 weer verhuizen. Ditmaal naar Nederland, waar zij op het rtEZ Conservatorium te Arnhem met de opleiding Jazz/Pop viool begon. Judith leerde tijdens de opleiding haar instrument op een geheel nieuwe manier kennen.

 

Om haar lespraktijk op een nieuwe manier te benaderen reisde Judith in 2015 voor 3 maande naar Peru. Hier werkte ze fulltime als viool docent, orkest en ensemble leider met jonge talenten uit Chimbote, Peru.

 

Bij het leerorkest in Loenen gaf ze groepslessen aan kinderen. Judith’s manier van lesgeven is vernieuwend en verfrissend. De behoeftes en voorkeuren van de leerlingen staan altijd in het middelpunt.

 

Judith verzorgt voor het VioolLab Speciale Projecten, workshops en de lessen Pop- en Jazz-viool. . Ook geeft zij klassiek vioolles in Amersfoort.

 

Contact:

 

Kantooradres:

Mercury 154

3769 KJ Soesterberg

 

E-mail:

admin@vioollab.eu

 

Telefoon:

Administratie: 06-38078605

 

Website:

www.vioollab.eu

 

Docenten:

Gabriel Hernández Dionis

Rolf Buijs

Anna Badalian

Judith Döhn

Mariana Pinto

Het Laatste Nieuws:

 

Pop viool bij Het VioolLab!

Wist je dat je bij Het VioolLab nu ook terecht kunt voor popviool, jazzviool en elektrische viool! Schrijf je snel in!

 

Talent Academy

Het VioolLab is gestart met een nieuwe talent-opleiding voor violisten met passie en ambitie! Inschrijven kan nu!

 

Nieuwe Locatie Amsterdam!

Sinds 1 april kan iedereen ook terecht op onze nieuwe locatie in Amsterdam aan de Eerste Nassaustraat 25-1.

Leslocaties:

 

Amersfoort

Centrum:

- Matthias Withoosstraat 34

- Pothstraat 16

 

Vathorst:

- Straat van Corsica 129 B

 

Amsterdam

- Eerste Nassaustraat 25-1

 

Bussum

- De Genestetlaan 3a

 

Groningen

- Rembrandt van Rijnstraat 302

 

Soesterberg

- Mercury 154

 

 

 

© Copyright. All Rights Reserved Het VioolLab. Webdesign by Chris jan Thiele.